Werk jij al zeven jaar of langer in dezelfde baan? Dan is dit verhaal interessant voor je.
Niet? Dan is dit verhaal interessant voor je.

Wat het getal zeven voor mensen kan betekenen is te veel om hier te noemen. Wist je dat, wanneer je de tegenovergestelde zijden van een dobbelsteen bij elkaar op telt, je steeds op 7 uitkomt? Zeven mag een geluksgetal zijn. Er zijn zeven schoonheden. Zeven deugden. Zeven zonden. Zeven dagen in de week. Zeven tonen op een toonladder. Zeven kleuren in de regenboog. Een mens zou zeven chakra’s hebben. Sneeuwwitje zeven dwergen.

Maar zei je nou zeven tonen? Ik dacht acht? Nee er zijn 8 noten, maar slechts 7 tonen. De F ligt een halve toon van de E en de B een halve van de C. Maar goed, da’s niet waar ik heen wil.

Zeven jaren. Nederlanders verhuizen gemiddeld één keer in de zeven jaren.

Zeven jaren is wat ik adviseer als maximum om in één en dezelfde baan te blijven werken. Er zijn bedrijven, waar je als directeur niet langer dan zeven jaren op dezelfde vestiging mag blijven werken. Dat is wat ik naar toe wil.

De wereld verandert. En wat doe jij?
Ons brein is er één van verbanden. Het huisvest ons bewuste en onbewuste denken en beide zijn erop uit, ons zo lang en gelukkig mogelijk te laten leven. Om die reden stuurt het brein je bij voorkeur naar plaatsen die bekend voor je zijn. Bekende plaatsen, die in het verleden hebben bewezen veilig te zijn, geven ons brein het minste afleiding. Dat bekent rust in het hoofd. Of denkenergie besparen voor andere dingen. Dingen die aandacht vragen.

Niet waar denk je? Stel: je bent aan het werk in een ruimte waar je je vaste plek hebt. Je kent de geluiden van het gebouw, de verwarming die tintelt, het verkeer op de straat, het gezoem van de Tl-buizen.
Of je zit midden op de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch. Het verkeer kan je ternauwernood omzeilen. Als ze je maar op tijd zien…
Waar kun je je beter concentreren op een belangrijk project?

Precies.

Ons brein is een matchmaker. En hoe meer matches, hoe liever. Zelfs al denk je dat je graag het verschil maakt. Dat je erg je best doet het niet zomaar met anderen eens te zijn. Dat je floreert als het buitenbeentje. Ook jouw brein maakt graag verbindingen op de manier waarop het gewend is te doen.

In mijn hele loopbaan ben ik actief met en voor de werkende mens. Recruitment. Assessment. Outplacement. Training. Coaching. Burn-out. Je zou kunnen zeggen, dat ik de werkende mens zo’n beetje ken. Je wil niet weten hoeveel mensen ik tegenkom, die 23 jaar of langer iedere dag naar dezelfde baas gaan. Naar hetzelfde bureau of dezelfde werkplek. Af en toe een cursusje. Ieder jaar indexering van het loon. En een 50+ dag na verloop van tijd.

Een van de motto’s van mijn bedrijf is IK LEEF MIJN EIGEN LEVEN. Dat streef ik na in alles wat ik doe en dat is wat ik mijn deelnemers ook wil bijbrengen. Je kunt me een bemoeial vinden, maar iemand die 23 jaar voor dezelfde baas heeft gewerkt, in dezelfde baan, gaat mij niet overtuigen van het geleefd hebben van zijn eigen leven. Je bent blijven hangen en stel dat dat al in de baarmoeder gebeurd was. Hoe krap had dan je jas gezeten?

Ik kan de mensen de kost niet geven van die ik gesproken heb, wiens ouders adviseerden om ‘maar’ secretaresse te worden, “want dan heb je altijd werk!” Of in de bouw. Of bij de overheid.
Muziek? Conservatorium? Toneelschool? Daar is geen droog brood in te verdienen… Ga eerst maar studeren en dan kun je altijd nog zien. En dat altijd worden 23 lange jaren bij dezelfde baas, die omgevlogen zijn voordat je het door hebt. Al dan niet met een burn-out tussendoor.

Vraag me niet waarom er zeven kleuren in de regenboog zitten. En zeven volle tonen in een toonladder. Waarom God de wereld in zeven dagen geschapen zou hebben. En psychologen de ontwikkelingsfasen van een mens vaak in zeven jaren uitdrukken.
Wat ik zeker weet, is dat de wereld, jij, jouw baan en het bedrijf waar je werkt in zeven jaren genoeg veranderd moeten zijn, dat een mismatch hoogstwaarschijnlijk is.
Ik beloof je, dat je tenminste een handvol coping strategieën ontwikkeld hebt om je comfort zone maar niet te hoeven verlaten.
Gegarandeerd, dat je inmiddels al je excuses bent vergeten, waarom je niet het risico zou nemen het eens helemaal anders te doen.

Gelukkig leid ik een instituut waarin we mensen wakker maken. IGORIGOR | Life Changing Learning.

Waar we ontwikkelen ook wel ontwaken noemen.
Waar we je nieuwe energie geven.
Het stof eens van je persoonlijkheid afblazen, je voor de spiegel zetten en net zo lang de vraag stellen of je doet wat bij je past, of je je omgeving genoeg inspireert, of je nog doelen hebt, of je nog weleens vertrouwt op die innerlijke stem, of je die nog kent überhaupt.
We leren je je angsten overwinnen, zelfs al noem je ze niet zo.

Want in mijn instituut nemen we de verantwoordelijkheid voor de mensen die op ons pad komen. Dat we ze beter maken dan ze al doen door ze meer zichzelf te laten doen.
Het is niet aan ons om te vertellen hoe dat moet zijn.
Het is zo simpel als tellen.

Eén. Je kunt het.

Twee.

Drie.

Vier.

Vijf.

Zes.

En dat geldt ook voor de relatie met je partner.

Zeven…..

Geef een antwoord