Politiek is de Big Business van de Zuurhoudertjes.

Persoonlijke blog van Igor van Kaam

Politici hebben bij veel mensen nog altijd het imago een initiële bijdrage te leveren aan de maatschappij. In ieder geval de politici waar hun stem naar uit gaat! Deze politieke helden offeren hun kans op een goed betaalde baan of dito commissariaat op om zich in te zetten voor het collectief van de partij en de maatschappij.

Niets is minder waar. Als je goed oplet lees je tussen de bedrijven door een geniepige agenda, waarbij het vooral draait om het winnen van zieltjes. Want wie de massa beheert, beheert de kassa.

Het ruilmiddel? Angst. En de druk van je geweten. En dat is niet voorbehouden aan alleen Nederland. In alle westerse democratieën wordt dezelfde marketingstrategie gebruikt. Afgekeken van de Postcodeloterij denk ik. “Stel dat de buren winnen en jij niet!”

Het ergste is nog, dat politici mensen bang maken met triviale zaken, terwijl (of zodat?) achter onze ruggen het echte verraad ongehinderd door kan gaan. Zo heeft Geert Wilders een deel van Nederland weten te overtuigen dat immigrantengroepen groot risico vormen. Hij voorspelt dat we straks allemaal met een hoofddoek over straat gaan, dat iedere dag het gemekker van moskeeën over straat galmt en Gay Pride straks een feestje wordt waarbij homo’s niets ontziend van hoge torenflats afgegooid gaan worden.
Ja, daar wordt je bang van. Dat wil je niet!

De Groenen gooien het over een andere boeg. Volgens hen staat het zeewater over een paar weken aan onze Amsterdamse lippen en is het achterland niets meer dan een dorre vlakte geworden, waar geen vogel ? of bij ? zich meer wil laten zien.
De mensen in de zorg en het onderwijs zullen tot de bedelstaf veroordeeld worden en elke vorm van kunst wordt afgevlakt tot wat kindertekeningen op de koelkast in de keuken. 
Ja, daar wordt je bang van. Dat wil je niet.

Er blijft voor de kiezer weinig anders over dan kiezen uit het passende doemscenario. Waar ben je het meeste bang voor? Waar lig je ‘s nachts volkomen onnodig wakker van? Waar maak je je zo boos over, dat je bloeddruk stijgt tot ongezonde waarden?
Dat je auto onbetaalbaar wordt of dat de buurman je dwingt tot een besnijdenis?
Dat er niemand opneemt als je 112 belt of dat je kinderen geen Nederlands meer leren op school?

Ondertussen laten ministers, staatssecretarissen en ambtenaren in het pluche zichzelf en de staatskas fêteren door multinationals die bulken van het geld, zodat zij een vinger in de pap houden en mensen kunnen blijven volstoppen met suiker, tabaksrook, landbouwgif, griepvaccins en dure placebo’s. De oliemaatschappijen houden op die manier hun voet tussen de deur, zodat de benzinepomp blijft draaien. Medisch specialisten kunnen hun zakken blijven vullen met de zorg aan zieke mensen, die nooit ziek waren geworden als ze niet jarenlang vervuilde lucht, vergiftigd eten en ziekmakende medicatie te verwerken hadden gekregen, terwijl ze veel te lang en veel te hard moesten werken voor een hypotheek in een Vinex-wijk en een door belastingen onbetaalbaar geworden auto.

En mocht de leugen nog niet erg genoeg zijn; er wordt gesjoemeld met normen voor medicijngebruik. Er worden ziektes verzonnen als ADHD en angststoornissen. Zo kunnen artsen sneller en vaker medicatie voorschrijven. En dat doen ze dan ook graag!  Ondertussen wordt de alternatieve genezer voor gek verklaard, door Jomanda nog eens voor het voetlicht te brengen en te roepen, dat het ‘allemaal niet bewezen’ is. https://www.trouw.nl/opinie/er-worden-ziektes-gecreeerd-omdat-de-farmaceutische-industrie-pillen-wil-slijten~b3244d3d/

Feit is, dat al meer dan 10 jaar onomstotelijk wordt aangetoond, dat de kracht van onze geest, ons denkende brein, vele malen groter is dan welk medicijn ook ter wereld. Dat NLP (zelfhypnose) en Mindfulness ons lichaam op celniveau verjongen en gezond maken. Nog een paar jaar en de huidige universitair geschoolde arts is de officiële kwakzalver. Maar dat staat in geen enkel verkiezingsprogramma. Het zou de moderne samenleving teveel verontrusten…
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4859856/

Waar vind je dan nog eerlijke argumenten in de politieke debatten? Wel, de juiste vraag is, Wanneer! Namelijk, wanneer links de argumenten van rechts aanvalt en andersom.

Zo hoorde ik ’rechts’ laatst pleiten, dat er helemaal geen stikstofprobleem is en dat fosfaten en stikstof de afgelopen 30 jaar langzaam uit het milieu aan het verdwijnen zijn. Dat blijkt te kloppen volgens onderzoek van onze eigen overheid, maar de Groenen houden die geruststellende propaganda graag buiten beeld. Dat zou hun verkiezingspraatje dwarsbomen.
https://www.clo.nl/indicatoren/nl0093-stikstof–en-fosfaatbalans

Of wanneer Jesse Klaver die zijn afschuw uitspreekt over spreekkoren in een voetbalstadion omdat sommige laagopgeleide Bosschenaren het verschil tussen een voetballer en Zwarte Piet niet meer zien. Zo gaan we in Nederland niet met elkaar om en daar heeft-ie een keihard punt. Ieder mens is prachtig om wie hij is. En wanneer je rondwandelt in multi-culturele wijken, dan ervaar je vaak zelf hoe gemakkelijk mensen van verschillende achtergronden naast elkaar kunnen en willen wonen.

Wat sommige anti-racisten dan ook niet begrijpen is, dat anti-racisme een liefdesbeweging zou moeten zijn en geen strijd of oorlog. In dat opzicht kan KickOut ZP een voorbeeld nemen aan GayPride! Onderscheid je door een feestje te geven; niet door het te verpesten.

De juiste politieke argumenten vind je niet terug in verkiezingsprogramma’s, want die staan vol met verzonnen angsten. Zuurhoudertjes. Bevolkingsgroepen van verschillend pluimage kunnen namelijk prima naast elkaar leven, zolang je de overeenkomsten tussen elkaar benadrukt. En het klimaat verandert wel door de mens, maar niet direct door de burger zelf. De echte veroorzakers van vervuiling zijn de containerschepen (1600x schadelijker dan alle auto’s ter wereld), de chemische industrie en de fabrikanten van plastic. De last en schuld bij de burger neerleggen is niet alleen hypocriet, maar ook ontzettend laf. Je durft de grote jongens niet aan! Wat dat betreft petje af voor Greta Thunberg, die net als ik vertelt wat we liever niet horen. En wij maar 100 km/u sukkelen op onze snelwegen…

Zaak is die politieke partij te vinden, die de verborgen leugens durft te duiden.
De partij die niet accepteert dat de overheid haar oren laat hangen naar de grappen en grollen van grote industriëlen. Die beperkingen oplegt aan Shell, Unilever, AkzoNobel en Tata Steel en wereldwijd keiharde normen afdwingt waarbinnen deze bedrijven mogen opereren, op straffe van sluiting en gevangenisstraf voor de Raad van Bestuur.
De politieke partij die niet binnen, maar buiten de landsgrenzen de strijd aangaat met corrupte leiders, grote industrieën en landen waarin toegestaan wordt dat er oerwouden gekapt worden en huisvuil wordt geloosd in rivieren en op stranden.
De partij die misbruik van suiker, tabak en bestrijdingsmiddelen aanpakt, door bedrijven als CocaCola, McDonalds, Bayer en PhilipMorris te verbieden en aan te klagen voor misdaden tegen de menselijkheid. Het duurt niet lang meer of deze bedrijven hebben meer doden op hun geweten dan Mao en Hitler bij elkaar.
En de partij die de illusie van de gezondheidszorg doorprikt en ervoor pleit dat mensen leren mediteren, ontspannen en gezond koken, in plaats van studeren, werken, forensen en gestresst leven.

Want wanneer je je door angst laat leiden leg je de focus op dat wat je niet wil. Laat politieke marketingspelletjes niet onder je huid kruipen, want ‘ze’ winnen je ziel met zuurhoudertjes. Klaagvoer. Met als doel: Genoeg zetels, macht en behoud van het Bruto Nationaal Product. Want keldering daarvan wil niemand op zijn geweten hebben.

In een écht duurzame samenleving is echter geen ruimte meer voor petrochemie, fastfood en welvaartsziekten.

De vraag is: Welke politieke partij durft de inkomsten uit die ‘fondsen’ mondiaal uit de begroting te schrappen? Ik nodig u uit!

Let op: Deze persoonlijke blog vertegenwoordigt niet per se het beleid of de politieke voorkeur voor NLPinHolland

Geef een antwoord