Niks meer met NLP

Kun je je de dag nog herinneren, dat je je rijbewijs behaalde? Hoe zeker was je toen al in het verkeer? Of beter nog, hoe onzeker? En hoeveel kilometers heb je sindsdien gereden? 15.000 per jaar? 50.000? 250.000? Met een gemiddelde snelheid van 55 kilometer per uur en 15.000 kilometer per jaar zit je 273 uur achter het stuur. Zo word je langzaam meester over je auto en over je mobiliteit.

Iedere NLP trainer heeft het meegemaakt. Je komt na jaren een deelnemer met een NLP Practitioner Certificaat op zak tegen en je vraagt uiteraard aan hem of haar: “Hoe gaat het met je?” Dan komt vroeg of laat die ene verontschuldigende opmerking: “Ik doe niet veel meer met NLP hoor.”

Veel Practitioners en Masters zijn na hun opleiding doorgegaan met ontwikkelen. Ze hebben aanvullende trainingen gedaan, zijn hogerop gekomen in hun werk, zijn voor zichzelf begonnen en sommigen zijn zelfs NLP Trainer geworden.

Wat maakt dat de een een NLP Practitioner Opleiding aangrijpt om te leren groeien en de ander ‘er niets meer mee doet’. Is NLP iets waar je wat mee moet doen dan?
NEE!

Met NLP doe je in de praktijk niet veel, wanneer je niet één of andere adviserende of coachende rol hebt. De NLP technieken komen niet meer uit de kast, als jij ze er niet uit haalt. Ze hebben echt geen pootjes gekregen. NLP is dan ook niet iets wat je doet. NLP is iets wat je doet veranderen.

Wanneer je met een NLP Practitioner Opleiding start, dan is het eerste ingrediënt dat je ’s avonds in je tas stopt op weg naar de les: De wil om te veranderen en de wereld met andere ogen te bekijken, anders te gaan beleven, intenser te gaan leven dan dat je tot dan toe ooit gedaan had.
Daarnaast neem je een overdosis nieuwsgierigheid mee en vergeet je nooit je ‘gezonde dosis flexibiliteit’. Tot slot zet je je systemen op: “waarnemen vanaf een afstand tot jezelf”, zodat je alles wat je leert meteen op jezelf en je omgeving kunt toetsen.

Pas dan zul je ontdekken, dat jij degene bent die NLP kan integreren in je systeem. Pas dan zul je de energie kunnen vinden, om je intervisiegroep nog jaren bij elkaar te houden om de taalpatronen te blijven oefenen. Omdat je merkt, dat die taalpatronen ervoor zorgen dat je opgewekt blijft. Steeds krachtiger kunt communiceren. En steeds congruenter wordt in je gedrag.
En dat het spelen met submodaliteiten ervoor zorgt, dat jij je emoties kunt krijgen, waar je ze hebben wil. Onder bijna elke omstandigheid kun jij in control blijven, helder blijven nadenken en presteren op een niveau, waarvan jij zelf iedere dag versteld zult staan.

Wanneer je dat wat je geleerd hebt in je NLP Practitioner Opleiding steeds vaker en intensiever blijft toepassen in de dagelijkse praktijk, ligt alignment, leven op een manier die speciaal voor jou is bedoeld, gewoon voor het oprapen. NLP zorgt er niet voor, dat je meer zelfvertrouwen krijgt. De NLP bril blijven dragen zorgt ervoor dat zelfvertrouwen zich in je systeem nestelt en dat het zo fijn voelt, dat je nooit meer iets anders wil. Tenzij je jouw levenskwaliteit willens en weten wil saboteren!

Autorijden leer je niet tijdens de rijlessen. Autorijden leer je in de vele tienduizenden kilometers, die je daarna aflegt. Jouw rijkwaliteit is slechts in heel beperkte mate afhankelijk van de kwaliteiten van je rijinstructeur, of die van je opleiding. Het bepaalt hooguit hoe snel je klaar bent voor je rijbewijs. Kunnen autorijden is vooral afhankelijk van de hoeveelheid oefening die je hebt onder alle omstandigheden. Snelwegen, stadscentra, bergritten, korte ritjes, lange ritjes, vaak achteruit inparkeren en ooit eens zelf door Parijs, of nog spannender, Londen rijden! Dat geeft je kwaliteit.

Dus genieten in een NLP Opleiding en met je Practitioner Certificaat op zak af gaan zitten wachten of je levenskwaliteit nu spontaan verbetert is wachten op de dag dat je kunt zeggen dat je niks meer met NLP doet omdat het voor jou niet werkt. NLP is net als autorijden, een vaardigheid die je vooruit helpt. En je doet niets met je rijbewijs, zoals je ook niets met je NLP diploma doet. En toch rijd je. En toch leef je.

Leef jij nog met NLP? Of saboteer jij jezelf om niet de beste tijd hier op aarde te hebben?
Voor iedereen die NLP wil vasthouden in zijn of haar leefstijl richten we binnenkort een besloten NLP groep op, op Facebook, waarvoor we je misschien gaan uitnodigen. Hier kun jij je laten inspireren door anderen, in hun vragen en lessen rondom NLP. Word en blijf lid van deze groep, zodat jouw investering in NLP en daarmee in jezelf zich vanaf de dag na de testing tot in lengte van jaren zal blijven ontwikkelen. En je bent natuurlijk vrij om jouw vragen, lessen en avonturen te delen zodat iedereen van iedereen kan leren.

Wij willen dat je elk van de 6000 uren per jaar dat je wakker bent gebruikt maakt van NLP om vooral heel erg gelukkig te worden. We doen het zelf ook. En soms mopperen we. En soms hebben we een dip. Maar hé, zonder bergen geen dalen, zonder eb geen vloed en zonder dag geen nacht. Als het vandaag tegen zat, dan doe we het morgen toch lekker anders?

Kom erbij en volg in mei NLP Essentials, speciaal voor Practitioners die weer eens een opfrisbeurt levensgeluk kunnen gebruiken. Toet toet!!! Vrrrrroemmmmm!

Geef een antwoord