Kerst met boerenkool

Christmas, the most wonderfull time of the year! Jaarlijks is het weer een groot spektakel. Er worden kerstbomen opgetuigd. Van kleine subtiele boompjes tot veel te grote kitschpronkstukken. Iedereen raak instant in een soort koopmodus en het aftroefgehalte in de keuken is enorm.

Behalve dat de meeste mensen het erg fijn vinden om familie en vrienden over de vloer te krijgen, komt er vaak ook veel stress bij kijken. Dankzij 24Kitchen komen de meest ingewikkelde gerechten op tafel en daarbij moet het vooral ook bijzonder zijn. Zo staat het immers in de Libelle! Waar komt dat toch vandaan? Waarom maken we het ons zo moeilijk?

Ik vraag me weleens af of we ons doel voorbij gestreefd zijn. Hebben we de gezellige dagen samen met vrienden en familie omgetoverd in een geforceerd en allesbehalve ontspannen samenzijn? En waarom? Leuker maken we het er voor onzelf niet op. Hoe kan dat anders?

Een belangrijke vraag bij alles in het leven is, ‘wil ik dit wel echt?’. Wil ik wel dagen moeite doen om de mooiste kalkoen allertijden te maken? Wil ik wel aan een te luxe gedekte tafel zitten waar absoluut geen glas van kapot mag gaan?

Creëer jouw eigen kerst. Begin met het goede voornemen, dat je dit jaar alleen doet wat jij wil. Laat het lekker eens los.

Nodig alleen mensen uit, die altijd van harte welkom bij je zijn. Maak iets te eten wat je vaak maakt en steeds een succes is. Zet de kinderen niet tegen hun zin aan tafel en laat ze hun eigen kerst bedenken. Neem de tijd om uit te slapen of juist extra vroeg op te staan en geniet van je vrije dagen. Mijd de supermarkt. Dan maar geen steranijs in de cocktail. Kan jou het schelen. Niemand weet hoe dat smaakt, dus je mist het toch niet. Boerenkool met rookworst. En dan maak je dit jaar je bord extra mooi op! Gewoon, omdat je dat leuk vindt.

Kortom, laat deze kerst je hart eens spreken! Doe alleen wat jij wil en leg aan niemand verantwoording af.

Dit wordt jouw kerst. Leef je eigen leven! Ik wens je hele fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig nieuwjaar! Wedden dat ik boerenkool met worst eet? ;-).

Liefs Igor!

Geef een antwoord