Ik verander!

He, ik verander! Terwijl ik dit schrijf vlieg ik hoog boven het zuidoosten van Europa op de terugweg van een korte vakantie op Kreta, met mijn familie. 40 Jaar ben ik dit jaar geworden. En dan wordt gezegd, dat het dan pas leuk begint te worden. Maar wat wordt dan precies leuk? En hoe?

Dat ik merk, dat ik veranderd ben valt me op aan de blijdschap die ik ervaar, bij het zien van groene bergen onder mij. Kreta en een groot deel van Griekenland is nogal kaal en droog, zullen we maar zeggen. Blijkbaar wordt ik niet gelukkig van rode aarde zonder begroeiing.

En eerder deze week viel me nog iets op. De hitte. Ik hou d’r niet meer van. In Nederland regende het afgelopen week blijkbaar onafgebroken, dus was ik dolgelukkig mijn week aan het zonnige strand door te kunnen brengen. Wel de hele dag onder de parasol! Maar dagelijks 36 graden… Pfff. Dan krijg je mij voor weinig gemotiveerd. Doe mij een klimaat tussen de 17 graden ’s nachts en 25 graden overdag en ik zal nooit meer klagen over een buitje op zijn tijd. Ik beloof het.

Ook brak ik met de traditie om mijn weekje Kreta aan te vullen met een avondje “Oh Oh Cherso-stappen” in Hersonissos. Tot 6 uur ’s morgens zuipen en dan teruglopen naar het appartement, ongeveer 1,5 uur over het strand bij zonsopkomst. Ik ben lekker bij de familie gebleven. Mijn kleine nichtje van 2,5 was erbij en mijn liefde was spontaan voor het weekend overgekomen. Star Beach vond ik geweldig, totdat de muziek keihard aanging. Weg hier!

Verschillende dingen hebben me doen beseffen, dat ik mijn draai aan het vinden ben. De nieuwe website ademt precies wie ik ben. Mijn huis en mijn plek in de stad passen feilloos de periode waarin ik me op dit moment bevind. Ik heb mezelf het afgelopen half jaar gevonden. Niet dat ik mezelf kwijt was. Ik geloof dat het soms gewoon 40 jaar duurt voordat je enigszins kunt kiezen wat je wel en niet toelaat in je eigen leven. Waar je blij van wordt en wat je ongemakkelijk of onrustig stemt.

Ik verkies mijn leven in te richten met de dingen waar ik blij van wordt. Denk je daar anders over? Fijn voor jou. Get a life.
2014, ik voorspelde het al in de eerste week van januari, is voor mij echt het jaar van de Waarheid geworden. Er zijn mensen genadeloos door hun eigen mand gezakt, sommigen hebben een andere plek in mijn leven gekregen en anderen hebben een plaatsje in mijn hart verworven. Ik geniet van mijn werk, mijn hond, mijn vrienden en misschien wel een nieuwe liefde. Misschien wel voor het eerst in 20 jaar sta ik steviger in mijn schoenen dan ooit.

Ik leef mijn eigen leven. Eindelijk. Meesterlijk.

Geef een antwoord